NÀQUERA

Twitter Facebook Valencià Castellano

regidories

Seguretat ciutadana

Cos de Policia Local de Nàquera

Cuerpo de Policía Local de Nàquera

Atenció Ciutadana

Per a avisos urgents utilitze el telèfon 112.
La Policia Local disposa del telèfon 669501515 i d'Atenció al Ciutadà les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC). Policia Local.

Adreça: Plaça de l'Ajuntament i Carrer Túria amb camí Comediana Urbanització Bonança
Telèfon: 669501515 A disposició dels ciutadans que desitgen traslladar suggeriments, informacions o queixes sobre seguretat i convivència de caràcter NO URGENT, per a la seua valoració i intervenció policial.
Fax: 961861912
Suggeriments i Reclamacions: jefatura@naquera.com/a>
Ver ubicación en mapa

Petició de Servici i Auxili

Per a oferir una resposta única i centralitzada a totes les demandes dels ciutadans davant de situacions d'inseguretat i emergència el municipi de Náquera compta amb el Centre Integrat de Seguretat i Emergències (COORDCOM G5), centre des del que es coordinen les actuacions de Policia Local, SAMUR-Protecció Civil i Bombers.

Este centre està a més en connexió contínua amb les instal·lacions del 112 de la Comunitat Valenciana.

A través del telèfon 112 els ciutadans poden requerir el servici o auxili urgent que necessiten, amb un centre que activarà els recursos municipals necessaris per a donar resposta a cada situació concreta.

Funcions

Seguretat Viària

Les actuacions de la Policia Local en esta matèria s'encaminen cap a la millora de la fluïdesa i la seguretat del trànsit de vehicles i vianants en els carrers de Náquera i les seues urbanitzacions. Per a això, complixen amb les funcions següents:

Investigació i prevenció d'accidents
Una de les principals missions de la Policia Local de Náquera és la investigació dels accidents i la instrucció dels corresponents atestats.En la central de Policia al llarg de les 24 hores del dia, pot dirigir-se qualsevol ciutadà implicat en un accident de trànsit en què s'hagen produït danys personals i vullga declarar o presentar denúncia. També són ateses les persones que desitgen declarar com a testimonis sense estar implicats directament.

Control d'alcoholèmia
Un elevat nombre d'accidents de trànsit té relació amb el consum de begudes alcohòliques. Les actuacions de Policia Local de Náquera en este aspecte tenen un caràcter eminentment preventiu, realitzant controls en les zones pròximes als nuclis de població i extra radi d'urbanitzacions. Este seguiment s'estén a tots els accidents de trànsit on es registren ferits i a la conducció negligent, estant els conductors obligats a sotmetre's a la prova.

Seguretat

Prevenció de la drogoaddicció
Perseguir el trànsit de drogues, entre elles les denominades 'de disseny' i la prevenció del consum d'alcohol per menors són tasques primordials per a bona part de les dotacions locals de seguretat.

Vigilar i evitar la presència de traficants als voltants dels parcs i espais públics.

Prevenció de robatoris i atracaments
La integritat física dels ciutadans i la defensa de les seues propietats definixen dos amplis grups d'actuació en matèria de seguretat i en innumerables ocasions la col·laboració ciutadana resulta ser l'inici d'actuacions afortunades que se salden amb la detenció dels autors de fets delictius.

Auxili primari a malalts
L'atenció ràpida i immediata de persones ferides o malaltes en la via pública és un servici que es repetix ben sovint com a conseqüència directa del continu patrullatge al llarg de les 24 hores del dia. L'atenció facultativa seguix a este primer moment de la intervenció policial, després de l'avís urgent a una unitat medique sanitària, es pretén el trasllat immediat de la persona lesioneu o malalta fins a un centre hospitalari.

Col·laboració amb Protecció Civil
En totes aquelles situacions de risc per a la seguretat de les persones i dels seus béns, la Policia Local desplega un dispositiu en coordinació amb Protecció Civil, l'objectiu principal del qual és garantir la seguretat dels ciutadans.

Vigilància Administrativa

Protecció del medi ambient
En prevenció d'evitar qualsevol incendi en el terme municipal la direcció desplega un dispositiu en col·laboració amb Protecció Civil els quals per mitjà dels mitjans de què disposen, supervisen les zones de massa forestal. La Unitat compta amb vehicles i motocicletes tot terreny que permeten accedir als llocs més difícils.

Control higienicosanitari dels establiments
Les inspeccions administratives dutes a terme pels agents en establiments públics quant al control de llicències i la supervisió de la pròpia activitat van encaminades a protegir els drets i la salut dels usuaris. Les irregularitats detectades són posades en coneixement de l'autoritat competent per a procedir a la seua correcció.

Detecció d'avaries i incidències en la via pública
La direcció del cos ha dissenyat un pla de comunicació sobre les incidències que els agents de servici observen tant en el nucli urbà com en les urbanitzacions qualsevol anomalia o incidència que pogueren detectar sobre les vies, senyalització, mobiliari urbà, instal·lacions d'aigua, gas o electricitat i altres que pogueren afectar la Seguretat Viària les quals es canalitzen als servicis corresponents de manera immediata per a la seua esmena.

Policia de Barri

La direcció del cos tenen previst la implantació d'una unitat de policia de barri que opere tant en el nucli urbà com en les urbanitzacions del terme municipal de Náquera.

Policia Judicial

La Policia Local de Náquera  Actua com a Policia Judicial en matèria de Accidents de trànsit i de delictes relacionats amb la seguretat viària. Així com té competències en la recepció de denúncies i investigació dels fets en relació a determinades infraccions penals quan constituïsquen faltes o delictes menys greus en matèries com a lesions, violència domèstica i de gènere, delictes contra els menors, trencament de condemnes i ordes d'allunyament, afanades, delictes contra la seguretat del trànsit, amenaces, coaccions, i danys i delictes contra els treballadors i contra els consumidors i usuaris.

Campanyes Preventives de seguretat viària

A tots ens interessa saber que...

 • · És perillós transitar per llocs diferents dels reservats a vianants.
 • · Hem de creuar pel lloc destinat a això, encara que s'haja de caminar un poc més.
 • · Titubejar en el moment de creuar pot ser causa d'accident.
 • · Se  Ha de creuar per llocs il·luminats i d'àmplia visibilitat.
 • · No s'ha de creuar entre  Vehicles parats o detinguts, ni per davant de camions o autobusos.
 • · No s'ha de creuar sense cerciorara que els vehicles s'han  Detingut.
 • · És perills treballar en la calçada, per això: - Extreme les precaucions.
 • · Porte reflectors.
 • · Senyalitze  la seua situació amb  antelació.
 • · Se  ha de descendir del vehicle per la porta més pròxima a la vorera.
 • · Convé creuar per les interseccions dels carrers en línia recta i  Mai en diagonal.

Festivitat del patró de la Policia Local de Náquera

La direcció del cos té previst la programació de la festivitat del patró del Cos de la Policia Local de Náquera amb un projecte que ha de seguir els seus tràmits d'aprovació amb l'equip de Govern i una vegada aprovat el mateix es pretén realitzar una sèrie d'actes i jornades de portes obertes del Cos de la Policia Local de Náquera amb motiu de la seua festivitat entre els quals:

 • · Simulacres d'intervencions policials.
 • · Visita a les Instal·lacions Policials i Protecció Civil.
 • · Campionat de tir.

Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Nàquera

L'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil és una organització de caràcter humanitari i altruista, que actua de manera desinteressada i solidària en benefici de les persones, els béns i el medi ambient, desenrotllant les labors pròpies de la protecció civil.

Agrupación Local de Voluntarios de Protección Civil de Nàquera

L'àmbit d'actuació territorial és el terme municipal de Nàquera i la seua finalitat és canalitzar i estructurar la participació ciutadana, desenrotllant les funcions següents:

En el marc de la prevenció:

 • · Col·laboració en els estudis de riscos de la localitat, preferentment orientats a edificis, locals i establiments de pública concurrència.
 • · Col·laboració i suport en la confecció i divulgació dels plans d'Autoprotecció en els dits centres.
 • · Col·laboració en l'elaboració i manteniment del Pla Territorial Municipal i els Planes d'Actuació Municipal enfront de riscos específics.
 • · Col·laborar en la confecció i realització de campanyes d'informació i divulgació a col·lectius afectats pels distints riscos, complint amb les directrius donades per l'Ajuntament.
 • · Col·laboració en dispositius operatius de caràcter preventiu (en grans concentracions humanes, vigilància forestal, etc.), sempre coordinats per l'òrgan competent que corresponga.

En el marc de la intervenció:

 • · Suport als Servicis Essencials d'Intervenció.
 • · Col·laborar en l'atenció a afectats en emergències, (evacuació, alberg, abastiment...), sempre coordinats per l'òrgan competent que corresponga./li>
 • · En general, execució de les missions encomanades pel Pla Territorial Municipal i els Planes d'Actuació Municipal enfront de riscos específics.

Operativament, l'Agrupació du a terme la seua missió en el marc del Pla Territorial Municipal enfront d'emergències i Planes d'Actuació Municipal enfront de Riscos, el Pla Territorial d'Emergència de la Comunitat Valenciana i els diversos Plans Especials i Procediments d'Actuació enfront de riscos específics, amb subjecció a les ordes que reben del Comandament Únic.

L'Agrupació compta amb un Reglament Municipal l'objecte del qual és regular la seua organització i funcionament i es regix a més, pel que disposa la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, en el Reglament Autonòmic dels Servicis de Voluntariat de Protecció Civil i Estatut del Voluntariat de Protecció Civil i la resta de normativa sobre règim local.

Alejandro Ricart Navarro
alejandro@naquera.com
Regidor de Seguretat Ciutadana
Telf. 961684139 (#2108)

Direcció de Policia Local
jefatura@naquera.com
Plaça de l'Ajuntament, sn
Telf. 961681515 / 900701515
Dependències de Bonança. Urbanització Bonança.
Telf. 961607159

Agrupació de Protecció Civil
proteccioncivil@naquera.com
c/ 9 de octubre, sn

Ajuntament de Nàquera.

Plaça de l'Ajuntament, 1
46119 | Nàquera | València | Espanya

avís legal

tots els drets reservats

Valid XHTML 1.0 Transitional ¡CSS Válido!

Esta web utiliza cookies, puedes ver nuestra la política de cookies, aquí Si continuas navegando estás aceptándola
Política de cookies